De maaltijdservice een uitkomst voor ouderen

Veel senioren kampen met het probleem dat het zelf koken niet meer lukt. Voor ouderen kan het een hele opgave zijn om naar de supermarkt te gaan, de zware boodschappen mee naar huis te nemen, alles uit te pakken, en vervolgens een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Hiervoor is er een uitkomst. De maaltijdservice voor ouderen. Dit is eigenlijk een bezorgdienst die kant-en-klaar maaltijden bij ouderen aan huis bezorgt. Het zijn overigens niet alleen senioren die gebruik maken van zo’n maaltijdservice. Ook steeds meer jonge en drukke gezinnen ervaren het gemak van zo’n magnetronmaaltijd.

Ruime keuze en aantrekkelijke prijzen

Het assortiment van maaltijdservices zoals Uitgekookt, Food Connect, Apetito en Maaltijdservice.nl is de laatste jaren flink verbeterd. Ouderen kiezen tegenwoordig uit tientallen gerechten. En het aanbod wisselt vaak wekelijks. Bovendien wordt er tegenwoordig heel goed rekening gehouden met verschillende diëten en allergieën. Ook voor zoutarm, eiwitrijk, gemalen of gluten/lactosevrije maaltijden kun je vaak gewoon terecht bij deze aanbieders.

De maaltijdservice of tafeltje dekje

Wij merken dat er veel verwarring is over het verschil tussen de maaltijdservice en tafeltje dekje. Bij een maaltijdenservice gaat het om kant-en-klaar maaltijden die aan huis bezorgd worden. Deze maaltijden zijn vaak dagvers gekookt, worden terggekoeld, en direct verstuurd. Er zijn koelverse maaltijden (enkele dagen houdbaar in de koelkast) en vriesverse maaltijden (deze bewaar je vaak een jaar in de vriezer). Maar er is ook het fenomeen dat tafeltje dekje heet. Dit is eigenlijk iets wat we al jaren kennen. In het buitenland heet het ook wel meals on wheels. Het idee is dat de maaltijd warm wordt bezorgd bij ouderen. Dit wordt in de praktijk vaak verzorgd door restaurants en lokale stichtingen. De bezorging is niet zelden in handen van lokale vrijwilligers.

Sociale functie

De maaltijdservice heeft daarnaast een belangrijke sociale functie. Bezorgers komen vaak 1 of 2 keer per week langs en bezorgen alles netjes in de keuken. Zij zien dan meteen of alles goed gaat met de ontvanger. Wilt u weten welke aanbieder er bij u thuisbezorgd? De maaltijdbutler maakt inzichtelijk welke aanbieders er in uw regio actief zijn. Wel zo handig.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.