Een huisdier met vlooien? Raak ze snel weer kwijt!

Je hond krabt zich achter de oren, maar doet dit ineens wel heel vaak. Hij heeft continu jeuk en jij ook nu je erover nadenkt. Vlooien in huis, het kan je zo gebeuren. Maar hoe kom je er weer vanaf? Bel snel met ongedierte bestrijder regio Rotterdam. Hij staat in principe binnen 24 uur voor je deur.

Wat kun je zelf doen?

Kun je niet wachten tot de bestrijder er is? Dan zijn er een aantal dingen die je zelf al kunt doen. Stofzuig het huis goed, met name ook de plinten. De kleedjes van de huisdieren moeten gewassen worden op 60 graden en als je zelf ook jeuk hebt, gooi je eigen beddengoed dan ook maar in de was. Als je wast op 60 graden overleven de vlooien dat niet, dit is dus een effectief begin van de bestrijding. Vloerkleden en tapijten kun je het beste buiten uitkloppen en in de zon hangen. Behandel vervolgens je huisdier met anti vlooienmiddel en zorg dat je geen spullen uit een besmette kamer naar een andere kamer verplaatst, zo verplaats je ook het probleem. Vlooien leggen tot wel 40 eitjes per dag, een plaag verspreid zich dus enorm snel. Zodra je iets denkt te zien, begin dan met de bestrijding. Zelf ga je een vlooienplaag niet volledig opgelost krijgen, schakel dus ook direct een bestrijder in.

De bestrijding

De bestrijder komt bij je langs om het probleem in kaart te brengen, met zijn getrainde oog heeft hij zo ontdekt in welke ruimte ze wel en waar ze niet zitten. Na de inspectie krijg je een offerte, dit is een overzicht van de grootte van het probleem, hoe het opgelost gaat worden en wat dat kost. De bestrijding van vlooien is een intensief proces, tijdens de bestrijding mag je minimaal twee uur je huis niet in vanwege de insecticiden. Een bestrijding werkt 4 tot 6 weken en is meestal voldoende om je van de plaag af te helpen. Toch is het wel verstandig om je huisdier regelmatig te controleren en goed en regelmatig te stofzuigen, daarmee verwijder je in ieder geval de eitjes, als die aanwezig zijn.

Vlooien voorkomen

Vlooien voorkomen is te doen, de eerste en misschien wel meest belangrijke stap is om je huisdier te behandelen met anti-vlooienmiddel. Dit kan in de vorm van een halsband of met druppels, wanneer je dit regelmatig doet verklein je de kans op vlooien. Daarnaast is het belangrijk dat de vloeren goed gedweild worden en dat er regelmatig gestofzuigd wordt. Zeker wanneer je huisdieren hebt is dit noodzakelijk. Vlooien bevinden zich vaak op de vloer en rond de plinten, sla deze plekken dan ook vooral niet over tijdens het schoonmaken. Vlooien kunnen erg vervelend zijn, je wordt regelmatig gebeten en je hond heeft de hele dag jeuk, dan weet je dat het tijd wordt voor bestrijding. Als je zelf de kleden en het beddengoed uitwast op een hoge temperatuur en je laat de bestrijder zijn werk doen, dan is de kans groot dat je met één behandeling van de vlooien af bent

Leave a Reply